30 Ekim 2015 Cuma

Ev Halleri ( kafamda uçuşan kelebekler)

Herkese iyi geceler. Benim ev maceralarım son sürat devam ediyor. Evde konmari usulu katlanmadık bir kıyafet bırakmadım. Ama diğer fertlerin onayı olmadığından çekmecelerimi, dolaplarımı resimleyemedim. Olsun kıyafet bölümünü böylece bitirmiş oldum. Şimdi sıra kitaplarda diyeceğim ama kitap bu, altı yaşımdan beridir en kutsal arkadaşlarım. Ben kıyıp da bir kaçını gözden çıkarsam, eşim kıyamet koparır. Öyle ki gittiği kursların bile ders notlarını özenle saklarken, kitap mı elden çıkaracak. Pehh...

19 Ekim 2015 Pazartesi

Ev Halleri ( Gardrobum ve Marie Kondo)

İyi akşamlar. Ben hâlâ azimle ev işi yapıyorum hafta sonları. Yüklüklerin temizliğinden sonra bir hafta boyunca akşamları da ne yapacağımı bilemediğim bir sürü şeyi ( yine) bir yerlere tıkıştırmak zorunda kaldım. Ama geçen hafta aldığım kitabı okudukça yanlış yolda olduğumu da anladım. Zaten bu işin tekniği açısından yeterli bilgim olmadığını bilmekteydim.Ama günümüz anlayışından da bu kadar uzak olduğumu bilmiyordum.

Kitabın önsözü yaşadığımız yerin hayatımızı sonsuza dek değiştirecek şekilde nasıl düzene koyacağımız gibi bir iddia ile başlıyor. Hemen anlıyorsunuz ki ev de canlı bir varlık gibi bize tepki veriyormuş. Ve bir daha dağılmayacağına garanti veriyor. Her ne kadar önerdiği metodu değiştirilmemesi gerektiğini söylese de genlerimize kayıtlı bir depolama alışkanlığı ile metodu tam uygulayamadığımı söylemeliyim.

Kitaba uyarak ilk önce kendi gardrobumdan düzenlemeye başladım. Ama önce size internetten bulduğum ve ilk adımda düzenlenmesi gereken şeylerin listesini göstermeliyim.


14 Ekim 2015 Çarşamba

Ev Halleri ( Depolama alanım)

Herkese iyi akşamlar. Hani demiştim ya ev üstüme üstüme geliyor diye. İşte hafta sonu faaliyete başladım. Umarım bir haftayla sınırlı kalmam da bütün evi köşe bucak dolaşıp, ellerimin değmediği bir eşya bırakmam. Dağınıklığımı toplamak için nereden başlayayım diye internette dolaşmalarımda bir de baktım ki, mutfaktan banyoya, yatak odasından oturma odasına her alan için fikirler olmasına rağmen yüklüklerle ilgili hiç detay yok. Onun için bu hafta sonu faaliyetim bir doğaçlama. Neler yaptığımı size göstereyim.

















9 Ekim 2015 Cuma

Ev Haller ( Giriş)

Herkese merhaba.

Koca bir yazı yoğun, sıkıntılı, stresli ve evimden uzakta geçirdim.Bir şeyleri istediğim gibi yoluna koysam da çoğu şeyi akışına bırakmak zorunda kaldım.Artık ebeveyn lerimi, annemin bir sonraki tedavi dönemine kadar onları seven insanların merhametine teslim ederek kendi dünyama döndüm.