30 Mart 2014 Pazar

siyah etek diktim.

Mart 2014 burda dergisini de çok beğenerek almıştım. Dikmeyi düşündüğüm üç model var içinde. Ama bu hafta dikerek sizinle paylaştığım etek modeli, planladığım modellerin içinde yoktu. Derler ya eşantiyondan çıktı:))

Elimde küçük bir siyah kumaş vardı. Belki dar bir kalem etek ancak olabilecek kadar. Dar etekleri giymeyi sevmiyorum. Kilolu bayan dar giyerse daha zayıf görünür derlerse de ben böyle düşünmüyorum. Vücutta her zaman kıyafet biraz ( çok da değil) dökümlü olmalı. Benim fikrim bu. Dar etek yerine de tercihim çan etekdir. Yani etek uçları az biraz geniş.













Bu eteğe bakıp bakıp, nihayet bu hafta için cesaretimi topladım. Allahım o da ne; 2 mt. kumaş istiyor. Elimdeki 80 cm. Malzeme yetersizliği nedeniyle, fikir değiştirdim. Bütün dergileri hızla tarayıp kumaşımın yeteceği bir etek, bulamazsam yelek kalıbı aramaya başladım. Bütün dergilerden sonra en son mart sayısında buldum.














23 Mart 2014 Pazar

CUMARTESİ ANNE KIZ GÜNÜ YAPTIK

Bu gün ülkemizin gencecik evlatları hayatlarının rotasını çizmek için üniversite imtihanına girdi. Kızım da bu gençlerle beraber sabahın 10'undan beri ter döküyor. Biz anne ve babalara ise heyecanla çocuklarını beklemek düşüyor. Kendi yaşadığımız sıkıntıları, çocuklarımızın da yaşadığı gün bugün. Öncesinde ise yavrularımıza çalışabilecekleri sakin ortamlar hazırlamak, onların mümkün olduğunca stressiz olarak bu güne hazırlanmalarını sağlamak vazifesini üzerimize aldık. Annelik zor zanaat canım. Dünü de anne-kız günü olarak geçirdik. Bu gün, hafızasında mümkün olduğunca az rahatsızlık uyandırsın diye akşama kadar gezdik. Alış veriş yaptık, birbirimize yemekler, içecekler ısmarladık. Kısacası kendimizi kızılay'ın caddelerine vurduk. Gördüğümüz her kalabalığa girdik. Karanfili, konuru, yükseli mesken tutmuş bütün partilere destek verdik. Sonra da topladığımız el ilanlarını otobüse binmeden önce çöpe attık. Haa bir de alış veriş yaptık.

16 Mart 2014 Pazar

Bir nevresim daha diktim

Nihayet hastahane günlerim bu dönem de güzel bitti. Annemin kontrolleri sorunsuz sonuçlandı. Ben de Mayıs ayına kadar yine geçecek günlerimi güzelleştirme gayretlerime kaldığım yerden devam ediyorum.
Cumartesi Kızılay'da dolaşırken bursa kumaş pazarını da ziyaret etmeden dönemedim. Bu kumaş da oradan aldıklarımdan biri. Kızıma nevresim diktikten sonra çocukların arasına ufak bir rekabet soktuğumu farkettim. Ama erkek çocuğuna ne dikebilirim ki en fazla gömleklerine, pantalonlarına arma dikip, koluna bağlasın diye deri ipten bileklikler yapabilirim. 

2 Mart 2014 Pazar

bu hafta da yokum

İki haftadır bloğuma bir şey ekleyemedim. Çünkü annemin kontrolleriyle uğraşıyorum. Bu defa fazladan tahliller yapılması gerekince içimdeki endişe yangına döndü. Yine elim kolum kalkmıyor. Bu hafta da yokum. Haftaya Allah kerim. İnşallah güzel sonuçlar çıkar da midemdeki bu ateş söner.